المجد

عزيزى الزائر شكرا لتواجدك معانا فى منتانا المجد هذه الرساله تفيد انك لم تقم بادخال بياناتك بعد نرجو من
حضرتك اختيار احد البدائل التاليه اذا كنت عضو فى اسرتنا
اختر الدخول اما اذا كنت لم تسجل بيانات فنرجو منك الضغط على زر التسجيل لنكون سعداء لتواجدك معانا كواحد من
اسرتنا واهلا بك فى بيتنا المجد

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

المجد

عزيزى الزائر شكرا لتواجدك معانا فى منتانا المجد هذه الرساله تفيد انك لم تقم بادخال بياناتك بعد نرجو من
حضرتك اختيار احد البدائل التاليه اذا كنت عضو فى اسرتنا
اختر الدخول اما اذا كنت لم تسجل بيانات فنرجو منك الضغط على زر التسجيل لنكون سعداء لتواجدك معانا كواحد من
اسرتنا واهلا بك فى بيتنا المجد

المجد

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
المجد

منتدى مصرى شامل يهتم بتوصيل اى معلومات ومشاركات لضيوفه الكرام

فطائر باللحم والبشاميل 10
فطائر باللحم والبشاميل 26
منتدى المجد احلى منتدى


3 مشترك

    فطائر باللحم والبشاميل

    *رحيق الورد*
    *رحيق الورد*
    مدير المنتدى


    عدد الرسائل : 649
    تاريخ التسجيل : 23/02/2009

    فطائر باللحم والبشاميل Empty فطائر باللحم والبشاميل

    مُساهمة من طرف *رحيق الورد* الجمعة مارس 13, 2009 2:53 am

    فطائر باللحم والبشاميل


    فطائر باللحم والبشاميل 193058d64ebx5


    المقادير


    1- العجين

    ½ 1 كوب دقيق

    ½ ملعقة صغيرة ملح

    ½ كوب زبده قطع باردة

    4-5 ملعقة كبيرة ماء بارد


    2- للحشو


    لحم مفروم ناضج (أو قطع دجاج مسحبة)

    أي نوع خضروات ناضجة و مُقطَعة مكعبات صغيرة



    صلصة بشاميل

    جبن بارمازان مبشور (أو جبن رومي)




    الطريقة


    - تُخلط كل مكونات العجين في العجانة حتى تندمج المكونات و نحصل على عجين متماسك، ثم

    تُترك في الثلاجة لمدة ساعة على الأقل حتى يسهل تشكيلها.
    -
    تُفرد على كاونتر مرشوش بقليل من الدقيق ، و تُقطَع باستخدام قطَاعه دائرية و تُقرد في

    قوالب متوسطة الحجم .

    - يُوضع كمية مناسبة من الحشو في العجين مع اللحم المفروم ( أو الدجاج) ، و يُصب عليها

    صلصة البشاميل حتى تغطيها ، و يُرش الجبن المبشور على سطحها.
    -
    تُخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 30-45 دقيقة .
    [b]
    ايبك
    ايبك
    مشرف قسم الشباب


    عدد الرسائل : 662
    العمر : 37
    تاريخ التسجيل : 23/02/2009

    فطائر باللحم والبشاميل Empty رد: فطائر باللحم والبشاميل

    مُساهمة من طرف ايبك الجمعة مارس 13, 2009 5:50 pm

    ايه الجمال ده هو ده الاكل ولا بلاش
    ياه ياه لو تبعتلى صنيه ولا اقلك مش عايز اكتر عليكى
    خاليهم صنيتين يعنى مش عايز اتعبك بجد انا بحب الاكله دى جدا جدا
    واحب اشكرك على طرحك الرائع المتميز وللائمام دائما وربنا يعنك على كل ما هو جديد فى عالم المطبخ اكتر جزء بحبه فى اى بيت
    سلامى ليكى
    MAGDY
    MAGDY
    Admin


    عدد الرسائل : 479
    العمر : 35
    العنوان : حب الناس
    تاريخ التسجيل : 22/02/2009

    فطائر باللحم والبشاميل Empty رد: فطائر باللحم والبشاميل

    مُساهمة من طرف MAGDY الجمعة مارس 13, 2009 11:35 pm

    فطائر باللحم والبشاميل 20
    *رحيق الورد*
    *رحيق الورد*
    مدير المنتدى


    عدد الرسائل : 649
    تاريخ التسجيل : 23/02/2009

    فطائر باللحم والبشاميل Empty رد: فطائر باللحم والبشاميل

    مُساهمة من طرف *رحيق الورد* السبت مارس 14, 2009 2:17 am

    هههههههههههههههههههههه


    بس كده ميغلاش عليك 3 صواني كمان يا ايبك

    انت باين عليك بتحب الاكل قوي


    نورت وشرفت ايبك بمرورك الجميل ده


    ومتحرمناش من طلتك الجميله دي ديما


    سلامي لك
    *رحيق الورد*
    *رحيق الورد*
    مدير المنتدى


    عدد الرسائل : 649
    تاريخ التسجيل : 23/02/2009

    فطائر باللحم والبشاميل Empty رد: فطائر باللحم والبشاميل

    مُساهمة من طرف *رحيق الورد* السبت مارس 14, 2009 2:17 am

    الاروع مرورك مجدي

    نورت وشرفت اخي



    سلامي لك

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة مارس 29, 2024 3:35 am